fbpx

“Sürdürülebilirlik ve gelecek el ele giderken, ana odak noktamız ve gücümüz, atıkları geri dönüştürerek kirliliği azaltacak ve sıfır atık için büyük inovasyon stratejileriyle Çevre Dostu sürdürülebilir kumaşları teşvik edecek kumaşlar üretmektir.”

Sürdürülebilirlik ve gelecek el ele giderken, ana odak noktamız ve gücümüz, atıkları geri dönüştürerek kirliliği azaltacak ve sıfır atık için büyük inovasyon stratejileriyle Çevre Dostu sürdürülebilir kumaşları teşvik edecek kumaşlar üretmektir.

Sürdürülebilirlik ile aklımıza ilk gelen çevreyi korumak olsa da sürdürülebilirlik kavramı aslında ekolojik, ekonomik ve sosyal boyutları içeren bir anlayıştır. Sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için tüm bu bileşenlerin ısrarlı ve dinamik bir yaklaşımla uyum içinde yönetilmesi gerekmektedir. Artan nüfus ve tüketim hızı ile birlikte insan talepleri ve ihtiyaçları da artmaktadır.

Toplum refahı azalmadan insan ihtiyaç ve isteklerini karşılanmaya devam ederken dünyamızı, mevcut kaynaklarımızı korumak ve gelecek kuşaklara aktarabilmek hepimizin sorumluluğudur.

Tekstil endüstrisi, üretim süreçlerinin farklı aşamalarında gerekli olan su, enerji ve kimyasalların büyük bir tüketicisidir. Küresel su kirliliğinin %20`sini tekstil atıkları neden olmaktadır. Tekstil endüstrisi dünyadaki karbon emisyonunun %10’undan sorumludur.  Dünyada ve Türkiye’de çöplüklerdeki tekstil ürünlerinin oranı %8 civarındadır.

Tekstil endüstrisi oluşturduğu çevresel sorunlarının farkında ve sürdürülebilirlik önlemlerinde en aktif sektörlerden birisidir. Gama Alliance olarak sürdürülebilir üretim süreçlerini uygulayarak, süreçleri iyileştirerek  kumaşlara yepyeni bir hayat vermeyi amaçladık.

Ömür

Liflerin kullanım ömrünü uzatıyoruz

Hammadde

Yurt dışından gelen hammadde talebini azaltıyoruz

Geri Dönüşüm

Her yıl çöplüğe , yakma fırınına giden giysinin bir kısmının kurtarılmasına katkı sağlıyoruz

İsraf

Gelecekteki giysi israfını önlüyoruz

Geri Dönüşüm Terminolojisi

Tekstil geri dönüşüm terminolojisinde yer alan Rejenere, Recycle ve Upcycle terimlerinin tanımları aşağıda verilmiştir;

Rejenere Elyaf: Kullanılmış kıyafetlerden ve konfeksiyon atıklarından mekanik yöntemler ile parçalanarak geri kazanımı sonrası elde edilen elyaflardır.

Rejenere İplik: Virjin ve rejenere elyaf (polyester, akrilik, pamuk vs.) karışımlarından oluşan ve son kullanım alanına uygun olarak üretilen ipliklerdir.

Recycle: Kullanılmış bir ürünün tekrardan değerlendirilmesi veya kullanılması üzere hayat döngüsüne katılmasıdır. Tekstil terminolojisinde genellikle PET şişelerin ya da benzer termoplastik polimerlerin ekstrüzyon yöntemi ile geri kazanılmasını ifade eder.

Recycle PET Elyafı: Kimyasal yöntemlerle yıkanarak temizlenen ve mekanik yöntemlerle parçalanan PET şişe ve ambalaj atıklarından elde edilen PET flakelerin, termal proseslerle elyafa dönüştürülmüş halidir.

Kıyafet Geri Dönüşüm
Pet Şişe Geri Dönüşüm